написати твір на тему "чисто не там де прибирають, а там де не смітять"

Ответы

Ответ дал: Аноним
1

Віктор Олександрович, вчитель:

— Київ стає охайнішим, принаймні двічі на рік — навесні та восени, коли комунальники білять дерева та змітають листя. Результат їхньої роботи видно по парках та скверах. До речі, не лише у центрі, а й у нас на Борщагівці — там особливо ретельно прибирають у листопаді. Я б і сам не проти мітлою помахати, але часу немає. Втім, моя допомога виражається по-іншому: я не кидаю сміття під ноги, а шукаю урни. Так і родину привчив. До цього закликаю й інших мешканців столиці.

Тетяна Вікторівна, бібліотекар:

— Як же у наш час без місячників — адже люди стали такими байдужими. Вони радше кинуть обгортку від цукерки на вулиці, аніж у себе вдома. На виручку приходять комунальники — без них не обійтися. Але все одно хотілося б, щоб самі кияни з більшою любов’ю ставилися до рідного міста і допомагали його прибирати. У 60-ті роки всі гуртом саджали дерева, квіти, аби на подвір’ях було гарно. А тепер... Пригадую слова одного з героїв Михайла Булгакова: “Розруха починається в головах”. До речі, багато чого залежить не лише від нас, а й від районних адміністрацій. Наприклад, у Дніпровському, де я нині мешкаю, бруду по коліна. На проспекті Ватутіна — що був там місячник, що не було: вибоїни на асфальті лишилися, листя не прибране. І це за повного потурання з боку ЖЕКів. На відміну від Дніпровського, в Оболонському та Солом’янському районах дедалі краще. Невже там по-іншому думають?

Валентина Яківна, професор:

— Працюю поруч з метро “КПІ” — там старі дерева прибрали, а нові посадили. Причому це робиться не для “галочки”. На Нивках комунальники клумби впорядкували, поставили огорожі в скверах — відокремили зелену зону від житлової. А ще кажуть, що це околиці, до яких у міської влади руки не доходять. А в центрі місцями — чисто, місцями — ні. Як от, скажімо, у підземних переходах на “Театральній”. Може, там провести місячник? Як на мене, то благоустроєм потрібно займатися не двічі на рік, а щоденно. Тоді й буде результат. Ще б подбати, аби самі кияни не смітили. Але де, як виховати такий рівень свідомості, особливо у молоді? Раніше ми, старше покоління, дороги від листя чи снігу самі розчищали — не чекали двірника.

Юля, хореограф:

— У нас на Теремках і дитячі майданчики пофарбували, і гілля старе прибрали. А навесні двори засадять зеленню. Чому я так впевнено про це говорю? Бо Теремки район чистий. Повірте, я жодного папірця на вулиці не бачила — теремчани до свого масиву ставляться трепетно. Хіба не допомога комунальникам? Мені є з чим порівнювати. Колись я мешкала на Солом’янці, де сміття майже не вивозили. Брудно біля кожного зі столичних базарів та торговельних центрів. Невже там ніхто не прибирає? Гадаю, кияни й не повинні знати, що в місті тривав місячник з благоустрою. Адже роботу комунальників видно неозброєним оком.


 

Вас заинтересует