в чому сила християн? ДАЮ 20 БАЛОВ​

Ответы

Ответ дал: foolelina46
0

Ответ:

Могутня притягальна сила християнства полягає передусім у вірі в чудесне Воскресіння Христове. Якби не було Воскресіння Христового, було б підірвано саму віру в Бога, віру в добро та Його перемогу; в такому разі був би втрачений сенс самого життя

Ответ дал: mgtihd
0

Могутня притягальна сила християнства полягає передусім у вірі в чудесне Воскресіння Христове. Якби не було Воскресіння Христового, було б підірвано саму віру в Бога, віру в добро та Його перемогу; в такому разі був би втрачений сенс самого життя. Якби померлий Христос не воскрес, то на Голгофі сталося б найбільше торжество зла над добром і диявола над святим та ідеальним. І чи не стало б тоді людське життя справді лише "безглуздим і дурним жартом", або, за висловом великого письменника-християнина, "диявольським водевілем"? Голгофський хрест підтвердив перед Всесвітом, що плата за гріх – смерть. У передсмертному вигуку Спасителя "Звершилося!" пролунав смертний вирок сатані. Син Божий пройшов через ворота могили, "щоб смертю позбавити сили того, хто має владу смерті, тобто диявола". Христос воскрес, і ми радіємо. "Радіємо не тільки тому, що Сам Христос Воскрес, – ішлося в Пасхальному посланні Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета, – а й тому, що й ми воскреснемо: воскреснуть усі померлі". Невіруюча людина каже: "воскресіння мертвих неможливе". Справді, чи можуть воскреснути всі померлі? Християнин відповідає: так, оскільки в Бога немає нічого неможливого. Якщо Він із нічого сотворив цей прекрасний світ, то тим паче Він може воскресити тіло, яке вже існувало, але перетворилося на прах. Воскресіння Христове дає християнам силу жити, боротися зі злом, із гріхом насамперед у самих собі, – і бути впевненими, що правда завжди перемагає, що любов сильніша за смерть. Воскресіння Христове переконує в тому, що Бог не допустить торжества зла над добром, що Він не залишив наодинці кожного з нас як Своє творіння.

Вас заинтересует