0 1. Дати коментарі до уривків: «... Нікому й ніколи не заподіяли зла на землі, не вкрали, не вбили, не подняли не пролили крови. Знали мир, щедротами й добро». «Не вдаючись глибоко в історичний аналіз деяких культурних пережитків, слід сказати, що у нас на Вкраїні прості люди в Бога не дуже вірили. Персонально вірили більш у Матір Божу і святих - Миколая-Угодника, Петра, Іллю, Пантелеймона. Вірили також в нечисту силу. Самого ж Бога не те щоб не визнавали, а просто з делікатності не наважувались утруждати безпосередньо. Повсякденні свої інтереси прості люди хорошого виховання, до яких належала і наша сім'я, вважали по скромності недостойними божественного втручання. Тому з молитвами зверталися до дрібніших інстанцій, до того ж Миколая, Петра та інших. У жінок була своя стежка: вони довіряли свої скарги Матері Божій, а та вже передавала Сину чи Святому Духу Щоб поновити свою святість, Сашко вирішив «творити добрі діла>> скоромного цілий тиждень, носити дідові воду, ходити до церкви - голубу». не їсти або рятувати ластів'ят, як вони пови- падають із гнізда. Але пташенята не падали, і Сашко надумав піти на вулицю шанувати великих людей. Казали, що за це прощається багато всіляких гріхів на тім світі. ● ● Сашко розумів,що батькам «Одні тільки бажання творити добрі діла й зосталося при мені на все життя».
Твір:"Зачарована Десна"​

Ответы

Ответ дал: pxh75794
0

Ответ:

Уривок «... Нікому й ніколи не заподіяли зла на землі, не вкрали, не вбили, не подняли не пролили крови. Знали мир, щедротами й добро» характеризує спокійне життя та взаємовідносини між мешканцями села на березі річки Десна. Вони жили мирно та здавались бути щасливими без необхідності заподіювати зло.

Уривок про віру простих людей на Вкраїні характеризує їхні релігійні погляди та практики. Вони не дуже вірили в Бога, але були віддані Матері Божій та святим. Повсякденні проблеми та інтереси були важливіші, ніж безпосереднє звернення до Бога.

Уривок про Сашка характеризує його рішення «творити добрі діла» та шукати способи прощення гріхів. Його дії були спрямовані на те, щоб допомагати іншим, носити воду дідові, ходити до церкви та рятувати пташенят. Він розумів, що це його покликання на все життя.

Вас заинтересует