Напиши есе за змістом біблійних висловів,за змістом притчі Ісуса Христа "про сіяча"

Ответы

Ответ дал: rozkodanil628
3

Ответ:Есе за змістом біблійних висловів, за змістом притчі Ісуса Христа "про сіяча"

Притча про сіяча - це одна з найвідоміших і найглибших притч Ісуса Христа, яка містить у собі важливе повчання про значення Божого Слова в житті людини. Притча розповідає про сіяча, який посіяв зерно на різний ґрунт, і про те, як різно воно зійшло і вродило плоди. Притча має чотири частини: вступ, розповідь, тлумачення і застосування.

Вступ (Мт. 13:1-3; Мр. 4:1-2; Лк. 8:4) - це опис обставин, за яких Ісус виголосив притчу. Він навчав багато народу біля моря Геннезаретського, сидячи на човні, щоб усі могли Його чути. Він використовував притчи - короткі і наочні оповідання про звичайні речі, які мали глибокий духовний зміст.

Розповідь (Мт. 13:3-9; Мр. 4:3-9; Лк. 8:5-8) - це сама притча про сіяча і чотири види ґрунту, на які впало зерно. Перший вид - це дорога, по якій ходять люди і тварини, і де зерно не могло прорости, а було видзьобане птахами або повитоптане. Другий вид - це кам’янистий ґрунт, де було мало землі, і де зерно швидко зійшло, але не мало достатньо вологи і кореня, тому засохло від спеки. Третій вид - це ґрунт з терням, де зерно також зійшло, але було заглушене тереном, який перешкоджав йому рости і родити плоди. Четвертий вид - це добрий ґрунт, де зерно не тільки проросло, але й уродило багато плоду - утридцятеро, у шістдесят і в сто раз.

Тлумачення (Мт. 13:18-23; Мр. 4:13-20; Лк. 8:11-15) - це пояснення Ісусом значення притчи для Своїх учнів. Воно полягає в тому, що зерно - це Боже Слово, а ґрунт - це серце людини, яке приймає або відкидає Слово. Перший вид серця - це тверде і недбале серце, яке не слухає Слова Божого і дає можливість сатані викрасти його. Другий вид серця - це поверхневе і слабке серце, яке з радістю приймає Слово Боже, але не має в ньому кореня і не може витримати випробувань і переслідувань заради Слова. Третій вид серця - це розбещене і розпорошене серце, яке слухає Слово Боже, але дозволяє світським турботам, бажанням і багатству заглушити його і позбавити його плодності. Четвертий вид серця - це чесне і добре серце, яке слухає Слово Боже, зберігає його і виконує його, і тим самим приносить багатий плід для Божого Царства.

Застосування (Мт. 13:10-17; Мр. 4:10-12; Лк. 8:9-10) - це застереження Ісуса про те, що не всі можуть зрозуміти притчі. Він каже, що він говорить у притчах для того, щоб виконати пророцтво Ісаї (Іс. 6:9-10), яке говорить про те, що Бог засліплює очі і закриває вуха тих, хто не хоче бачити і слухати Його. Він також каже, що він говорить у притчах для того, щоб виявити таємниці Божого Царства тим, хто має віру і любов до Нього. Він закликає своїх слухачів мати вуха, щоб слухати, і серця, щоб розуміти.

Есе за змістом біблійних висловів, за змістом притчі Ісуса Христа "про сіяча" можна побудувати на основі цих чотирьох частин. Можна почати з того, що представити контекст і мету притчі, а потім перейти до аналізу її символіки і повчання. Можна також порівняти різні версії притчі у трьох євангелістів і звернути увагу на їх особливості і акценти. Можна також застосувати притчу до сучасної ситуації і запитати себе, який вид серця маємо ми самі і як ми приймаємо Слово Боже. Можна закінчити есе з висновком про значущість і актуальність притчи для нашого духовного життя.

Источник: беседа с Bing, 26.09.2023

(1) Притча про сіяча читати повністю (Біблія). https://gumoreska.in.ua/prytcha-pro-siyacha/.

(2) Притча про сіяча - Біблійна легенда / Бібліотека Української Літератури .... https://ukrclassic.com.ua/katalog/usna-narodna-tvorchist-ta-davnya-ukrajinska-literatura/1617-pritcha-pro-siyacha-biblijna-legenda.

(3) Притча про сіяча - Біблійна легенда / Бібліотека Української Літератури .... https://bing.com/search?q=%22%d0%bf%d1%80%d0%be+%d1%81%d1%96%d1%8f%d1%87%d0%b0%22+%d0%b1%d1%96%d0%b1%d0%bb%d1%96%d1%8f.

(4) ᐈ Притча про сіяча | Притча з Біблії про сіяча - читати онлайн на .... https://prytcha.co.ua/hristijanski-pritchi/sijach-biblijna-pritcha.

(5) undefined. https://bing.com/search?q=.

Объяснение:

Вас заинтересует