• Предмет: Литература
  • Автор: celedka1O
  • Вопрос задан 3 месяца назад

1. Які роди літературні вам відомі ? Назвіть їхні характерн,і ознаки , вкажіть жанри , які належать до літературних родів.
2. Які священні книги вам відомі ? Яке вони мають значення для людства ?
3. Чому Ісус Христос проповідує своє вчення у формі притч ? Яку місію виконує Ісус Христос ?
ДАМ 35 БАЛІВ, СРОНО!

Ответы

Ответ дал: oleksandradoryc
1

Ответ:

1.Літературні роди — це великі категорії творів літератури, які мають спільні характерні ознаки та елементи стилю. Деякі основні роди включають:

1. **Епос (епічний жанр)**:

- **Характерні ознаки**: Розповідь про великі події та пригоди, героїчні подвиги, епічні битви.

- **Жанри**: Епопея, поема, роман-епопея.

2. **Лірика (ліричний жанр)**:

- **Характерні ознаки**: Відображення особистого почуття, емоцій, рефлексій, настрою.

- **Жанри**: Вірш, оповідання, елегія, ода, сонет.

3. **Драма (драматичний жанр)**:

- **Характерні ознаки**: Спілкування персонажів через діалоги, конфлікти, розгортання дій.

- **Жанри**: Трагедія, комедія, драматичний монолог.

Це загальні орієнтири, існує багато піджанрів та варіацій в межах кожного літературного роду.

2.Декілька з найвідоміших священних книг у різних культурах та релігіях включають:

1. **Біблія** (Християнство):

- **Значення**: Це основна священна книга християн. Вона містить Православні, Католицькі та Протестантські текстові частини. Біблія вважається словом Божим і містить важливі віровчення, історії та моральні норми для християн.

2. **Коран** (Іслам):

- **Значення**: Це основна священна книга для мусульман. Віряни вважають, що це пряме слово Аллаха, яке було передане пророку Мухаммаду. Коран містить правила віри, етику, закони та способи життя мусульман.

3. **Тора** (Йудаїзм):

- **Значення**: Це священна книга для євреїв, яка містить основні релігійні закони та вчення. Це перші п'ять книг Біблії (Буття, Вихід, Левіт, Числа, Повторення Закону).

4. **Веди** (Гіндуїзм):

- **Значення**: Священні тексти індуїзму, які включають в себе давні релігійні та філософські тексти. Вони є основою віровчення та практик для індуїстів.

Ці священні книги відіграють важливу роль у житті і віровченні вірян, надаючи їм норми поведінки, віровчення та сприяючи їхньому духовному розвитку. Вони є джерелом натхнення, мудрості та святості для мільйонів людей у світі.

3.Ісус Христос використовував притчі для викладання свого вчення з кількох причин. Притчі — це алегоричні оповіді, які містили глибокі духовні та моральні відомості, призначені для розуміння та внутрішнього обдумування слухачами. Цей метод був доступним і сприяв кращому усвідомленню складних понять через конкретні приклади з їхнього повсякденного життя.

Щодо місії Ісуса Христа, віряни християн вважають, що він прийшов на світ для виконання декількох основних завдань:

1. **Спасіння та прощення гріхів**: Христос прийшов, щоб забезпечити спасіння та відкуплення від гріхів людства через свою смерть на хресті.

2. **Відновлення віри та відносин з Богом**: Його вчення та приклад життя спрямовані на те, щоб підтримати та зміцнити віру, а також покликати до зв'язку з Богом.

3. **Подання навчання про любов та милосердя**: Ісус проповідував навчання про любов до Бога та ближнього, милосердя, терпимість та взаєморозуміння.

4. **Створення Церкви**: Його послання також включало утворення Церкви, спільноти вірних, яка мала передавати та утримувати його вчення.

Загальною метою місії Ісуса Христа було врятувати та відновити відносини людей з Богом, сприяти духовному зростанню та забезпечити спокій та вічне щасливе життя в Царстві Небесному.

Ответ дал: qrilsvi
1

Ответ:

2.

Значення священних книг народів світу для розвитку мистецтва і культури в цілому неоціненне. Адже релігійні сюжети є основою багатьох художніх та мистецьких творів.

Священні книги людства пройшли крізь віки й зараз чинять вплив на життя людей. У першу трійку таких книг входять Веди, Біблія й Коран — три наріжні камені світової літератури.

З впевненістю можна сказати, що в Україні найпупулярніша священна книга – Біблія. Вона несе у собі сказання, суть яких є близькою та рідною для всіх людей. Її сюжети настільки міцно ввійшли в наше життя, що іноді, почувши, прочитавши чи побачивши дещо, ми не зразу ж розуміємо, що ці мотиви взяті з Біблії.

Кожен повноцінний народ має власну історію, культуру, цінності. До таких цінностей ми, як правило, зараховуємо фольклор, легенди, священні книги. Але навіщо нам сьогодні знати про священні книги?

Я вважаю, що роль священних книг у житті людини неоціненна. Вони дають нам знання, допомагають розвиватися духовно. Це те, що підживлює народ зсередини. Такі книги розповідають про історичні події, людей, посланців Всевишнього.

Священні книги людства як пам’ятки культури і джерело літератури вже багато століть несуть мудрість та вчать від найменших до найстарших основним цінностям у житті. Кожен епізод, образ спонукає до праведного життя. Це справжній духовний досвід минулих поколінь. Тому загальнокультурне значення священних книг є неоціненним

Вас заинтересует