• Предмет: История
  • Автор: marinakuhar539
  • Вопрос задан 1 месяц назад

СРОЧНО ПОМОЖІТЬ НА ЗАВТРА
3. Прочитайте уривок із джерела. Дайте відповіді на запитання.
«Влада короля є священною... Королі діють як слуги Божі та його намісники на землі. Бог через їхнє посередництво встановлює Своє царство...
Королівська влада є необмеженою. Аби зробити це слово ненависним і неприйнятним, багато хто навмисно ототожнює управління необмежене з управлінням деспотичним. Але це цілком відмінні речі. Без цієї необмеженої влади правитель не може ані чинити добро, ані карати зло; його влада повинна бути такою, аби ніхто не зміг її уникнути...
Треба коритися володарям так, як самій справедливості, без цього не може бути жодного порядку й успіху в справах. Тільки Бог може судити винесені ними вироки та їх самих... Тому кожний, хто не бажає коритися володареві, не піддається іншому суду, а засуджується нещадно на смерть як ворог народного спокою й людського суспільства.
Піддані зобов’язані беззаперечно підкорятися володареві. Тільки в одному випадку можна відмовитися коритися, а саме в разі, якщо володар наказує чинити всупереч Божим заповідям» (З трактату відомого французького проповідника й письменника XVII ст. Боссюета «Політика, заснована на Святому Письмі»).
• Чим обумовлює автор необхідність коритися володареві?
• Чи сприяли подібні настанови зміцненню влади монарха?
• Що має на увазі Боссюет, коли згадує про Божі заповіді?​

Ответы

Ответ дал: vlaredik
0

Ответ:1. **Чим обумовлює автор необхідність коритися володареві?**

Автор обумовлює необхідність коритися володареві релігійними та моральними аргументами. Він стверджує, що влада короля є священною і походить від Бога. Королі виступають як намісники Божі на землі, а їхні дії мають слугувати встановленню Божого царства. Такий підхід робить владу короля морально обов'язковою для підданих.

2. **Чи сприяли подібні настанови зміцненню влади монарха?**

Так, подібні настанови сприяли зміцненню влади монарха. Вони легітимізували королівську владу, роблячи її священною і неприблізною. Автор стверджує, що влада короля є необмеженою і необхідною для забезпечення порядку та справедливості в суспільстві. Такий підхід підсилював авторитет монарха та обумовлював його непертурбовану владу.

3. **Що має на увазі Боссюет, коли згадує про Божі заповіді?**

Боссюет, коли згадує про Божі заповіді, має на увазі, що влада володаря повинна дотримуватися встановлених Богом принципів справедливості та моралі. Він стверджує, що піддані повинні коритися володареві, крім випадків, коли владар видає накази, які суперечать Божим заповідям. Таким чином, Боссюет підкреслює важливість підпорядкування влади вищим моральним стандартам.

Объяснение:

Вас заинтересует