допоможіть написати міні-твір на тему "Людина-байдужа до рідної мови-дикун"

Ответы

Ответ дал: annaburyak777
130
        Міні-твір на тему "Людина, байдужа до своєї мови - дикун" можна написати так:
        Мова – один із найбільш цінних здобутків нашого народу, який постійно необхідно оберігати та захищати. Це те, за допомогою чого ми сприймаємо світ, ділимося своїми переживаннями та радощами з іншими. З самого дитинства людина вчиться спілкуватись. Найбільша радість молодих батьків – це промовляння дитинчам першого слова. І це перше слово дитинка каже рідною мовою.
        На превеликий жаль, у нашому суспільстві існують люди, які не поважають рідну мову. Дехто вважає, що спілкуватись українською - соромно, а дехто просто не хоче вчитись пізнавати свою мову, своє коріння і, зрештою, самого себе. Такі люди – дикуни. Нація має свою мову і повинна про неї піклуватись та очищати. Не дарма кажуть, що нація живе до тих пір, доки живе їхня мова.
         Спілкуватись рідною мовою – престижно. Це ознака культурної та освіченої людини. Хіба людина, яка не має достатньо знань та навичок зуміє гарно та красиво висловлювати думки своєю мовою? Звичайно, що ні. А якщо не вмієш спілкуватись мовою своєї країни, то тим паче не зможеш користуватись іншими мовами світу. Отже, рідна мова- це справжній скарб. Ним необхідно вчитись правильно володіти, вдосконалювати свої знання, тоді не станеш байдужим дикуном.
Вас заинтересует