помогите написать текст на украинском языке про жар-птицу

Ответы

Ответ дал: ibdi
120

  Жар-птиця - казковий птах, персонаж російських казок, зазвичай є метою пошуку героя казки. Пір'я жар-птиці мають здатність світити і своїм блиском вражають зір людини. Жар-птиця вогняний птах, її пір'я блищать сріблом і золотом, крила як язики полум'я, а очі світяться як кристал. За розмірами вона досягає павича.

  Жар-птиця харчується золотими яблуками, які дають молодість, красу і безсмертя; коли вона співає, з її дзьоба сиплються перлів.

  Спів жар-птиці зцілює хворих і повертає зір сліпим. Залишаючи осторонь довільні міфологічні пояснення, можна зіставити жар-птицю із середньовічними, дуже популярними і в російській, і в західноєвропейській літературі розповідями про птаха Фенікс, що відроджується з попелу. Прототипом Жар-птиці є павич. Молодильні яблука, в свою чергу, можна зіставити з плодами гранатового дерева, улюблених ласощів Феніксів.

Кожен рік, восени, Жар-птиця помирає, а навесні відроджується. Іноді можна знайти випавше перо з хвоста Жар-птиці, внесена в темну кімнату, воно замінить саме багате освітлення.

Вас заинтересует