допоможіть будь ласка... потрібно написати історію про чоловічу та жіночу стать для 2 класу

Ответы

Ответ дал: NadyaRose3692
0

Адам людина і дружина Єва - в Біблії перші люди на Землі, створені Богом і прабатьки людського роду.

У П'ятикнижжі (наводиться досить докладний опис життя першої людської пари. Основні сюжетні елементи включають в себе створення Адама і Єви, спокуса і гріхопадіння; вигнання з Едему, а також подальше розселення людей по світу поза Едемського саду.

Згідно з першим варіантом прабатьки людства - чоловік і жінка - створені Богом одночасно після створення всіх звірів, птахів і риб.  За Біблією, Бог сказав: «Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою,  і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усією землею, і над усіма гадами, що плазують по землі »Святе Письмо говорить далі:« І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий образ сотворив її  ;  чоловіком і жінкою сотворив їх »в кінці шостого дня творіння, і їм дано панувати над усією землею і живими істотами.

Згідно з другим варіантом, Бог спочатку створив одного чоловіка, потім створив райський сад і поселив у ньому чоловіка в якості садівника: «І взяв Господь Бог людину, і поселив його в саду Едемському, щоб обробляти його і зберігати його» (Бут. 2:15  ).  Потім Бог створив всіх звірів і птахів і привів їх до людини, щоб той вибрав собі з них помічника (Бут. 2: 18-20).  Однак відповідного помічника не знайшлося, тому Бог приспав Адама, узяв одне з його ребер і створив з нього першу жінку - Єву, яка стала дружиною для першої людини І були вони нагі обоє, Адам та жінка його, і вони не соромились ».

Серед Едемського саду було два особливих дерева: Дерево Життя і Дерево пізнання Добра і Зла.  Господь дозволив Адаму є «Із кожного дерева в саду» і лише плоди від Дерева пізнання Добра і Зла заборонив йому є, попередивши, що наслідком непослуху буде смерть.

Змій же (образ Сатани), який «був хитріший над усю польову звірину, яку Господь Бог», вивертами і хитрістю переконував Єву спробувати плід забороненого Дерева пізнання Добра і Зла.  Жінка відмовляється, кажучи, що Бог заборонив їм їсти з цього дерева, так як з'їв плід помре.  Змій же відповідає їй, що вона не помре: «Ви будете як боги, знаючи добро і зло».  Нарешті, жінка піддалася на умовляння змія, порушивши волю Господа, після чого дала спробувати плід і Адаму.  В результаті, Адам і Єва пізнали добро і зло, усвідомили свою наготу і сховалися від Бога.  За словами Іоанна Златоуста, изначала Бог створив цю людину самовладним, інакше він не став би карати його за злочини заповіді або нагороджувати за її дотримання.  Гріхопадіння полягало в бажанні людини привласнити собі Божественне право вирішувати, що таке добро і зло.  За проступком послідувало покарання: Змій був проклятий, і приречений повзати на животі і харчуватися прахом, жінці було визначено «в хвороби народжувати дітей» і перебувати в підпорядкуванні у чоловіка;  чоловікові було призначено зі скорботою і в поті чола трудитися в усі дні життя його на землі, яка «проклята за нього».  Люди перестали бути безсмертними і після смерті повинні повернутися в землю у вигляді праху, з якого і був створений Адам.

Після цього Бог зробив людям одяг і вислав людини з Едемського саду «щоб обробляти землю, з якої узятий він був».  Щоб люди не змогли скуштувати плодів Древа життя.

Життя після вигнання з Едему

Адам пізнав свою дружину Єву, і та народила Каїна.  Потім Адам ще раз пізнав Єву, і вона народила другого сина - Авеля (Бут. 4: 1-2).  У 130 років у них народився третій син - Сиф (Шета), який, будучи предком Ноя, став, тим самим, одним з родоначальників всього людства;  нащадки ж інших синів Адама і Єви загинули під час Всесвітнього потопу

Вас заинтересует